Šta je VSL#3® i koja je njegova uloga u održavanju creva u dobrom stanju?

VSL#3® je dodatak ishrani koji sadrži žive liofilizovane bakterije koje povoljno deluju na ostale dobre bakterije u vašim crevima. Ljudsko telo sadrži milijarde bakterija, korisnih, ali i onih patogenih, koje takođe žive u probavnom sistemu. Glavna uloga dobrih bakterija je podržati rad creva, od čega je presudna pomoć u varenju hrane. Varenje je složen proces koji vaše telo vrši da hranu koju jedete pretvori u hranjive sastojke, a zatim apsorbuje u krvotok i prenese u sve ćelije vašeg organizma.

Bakterije obavljaju ključnu ulogu u podržavanju funkcionisanja vašeg organizma. Međutim, važno je da vaše telo ima dovoljno probiotskih bakterija koje pomažu održavanju ravnoteže između dobrih i loših bakterija. Naučnici još uvek istražuju različitu ulogu crevnih bakterija u ljudskom zdravlju i njihov uticaj na druge telesne funkcije.

Prednosti VSL#3®

VSL#3® pažljivo je pripremljen vodeći računa o vama i vašim crevima. Kad se koristi kao deo svakodnevne ishrane, bakterije u VSL#3® pridonose održavanju uravnoteženog ekosistema mikrobioma i pomažu u održavanju opšteg stanja probavnog sistema.

Svaka kesica VSL#3® sadrži ne samo jedan, već čak 8 različitih sojeva bakterija, što VSL#3® čini jednim od najkoncentrovanijih dodataka ishrani na svetu. Dodavanje VSL#3® u ishranu odličan je način podrške mikrobiomu u crevima.

Novija naučna istraživanja pokazuju kako mikrobiom creva utiče i na druge delove našeg organizma. Uzimanjem VSL#3® može se ne samo doprineti optimalnom funkcionisanju probavnog sistema, već i pomoći ukupnoj dobrobiti organizma.

Po čemu se VSL#3® razlikuje?

Naučna istraživanja potvrđuju da je VSL#3® jedan od proizvoda koji imaju najveći broj živih bakterija među vodećim proizvodima na tržištu, a sojevi sadržani u njemu pomažu u održavanju ispravnog rada probavnog sistema. VSL#3® je jedan od najkoncentrovanijih dodataka ishrani na svetu koji u jednoj kesici sadrži 450 milijardi korisnih bakterija iz 8 različitih sojeva. Svaki od ovih sojeva posebno je odabran, a zatim liofilizovan kako bi preživio prolaz kroz želudac, što omogućava bakterijama da dođu do creva i kolonizuju ih. Na taj način pomažu održavanju probavnog trakta u dobrom stanju. VSL#3® je uz zdravu ishranu i redovnu telesnu aktivnost postao važan deo svakodnevnog života.

VSL#3® sadrži 450 milijardi živih bakterija. Ne sadrži alergene poput soje, glutena, derivata laktoze ili mleka. VSL#3® ne sadrži boje, konzervanse ili veštačke zaslađivače.

Ova web stranica koristi kolačiće za bolje iskustvo korišćenja. Postavke kolačića
PrihvaćamPostavke kolačića

GDPR

 • Osnovni kolačići
 • Statistički kolačići
 • Politika o privatnosti

Osnovni kolačići

Nužni kolačići

 • Vrsta: Kolačići sesije
 • Upravitelj: Mi
 • Svrha: Ti su Kolačići nužni kako bismo vam pružili usluge dostupne putem Mrežne stranice i kako bismo vam omogućili da koristite neke od njihovih značajki. Pomažu pri provjeri autentičnosti korisnika i sprječavaju prijevarnu uporabu korisničkih računa. Bez tih Kolačića ne bismo mogli pružiti usluge koje ste zatražili, a takve Kolačiće koristimo isključivo kako bismo vam pružili te usluge.

Kolačići vezani uz prihvaćanje Politike uporabe kolačića / obavijesti  o uporabi Kolačića

 • Vrsta: Trajni kolačići
 • Upravitelj: Mi
 • Svrha: Ti Kolačići utvrđuju jesu li korisnici prihvatili uporabu kolačića na Mrežnoj stranici.

Funkcionalni kolačići

 • Vrsta: Trajni kolačići
 • Upravitelj: Mi
 • Svrha: Ti Kolačići omogućavaju da zapamtimo odluke koje ste donijeli prilikom korištenja Mrežne stranice, kao što je pamćenje podataka za prijavu ili izabranog jezika. Svrha tih Kolačića jest pružiti vam personaliziranije iskustvo i izbjeći potrebu da ponovno unosite svoje preferencije prilikom svakog korištenja Mrežne stranice.

Kolačići za praćenje Polylang

 • Vrsta: Trajni kolačići
 • Upravitelj: Društvo koje koristi Polylang
 • Svrha: Nadalje, koristimo Polylang kao višejezičnog upravitelja za našu stranicu. Kako bismo zapamtili vaš odabrani jezik prilikom posjećivanja mrežne stranice, Polylang koristi svoj Kolačić kako bi zapamtio jezik koji ste odabrali prilikom posjeta. Ne morate svaki put namještati jezik.

Statistički kolačići

Kolačići za Google Analytics i praćenje

 • Vrsta: Trajni kolačići
 • Upravitelj: Google – Alphabet, SAD
 • Svrha: Ti Kolačići omogućavaju da zapamtimo odluke koje ste donijeli prilikom korištenja Mrežne stranice, kao što je pamćenje podataka za prijavu ili izabranog jezika, kao i vaše interakcije, lokaciju i vrijeme provedeno na Mrežnoj stranici. Svrha tih Kolačića jest pružiti vam personaliziranije iskustvo i izbjeći potrebu da ponovno unosite svoje preferencije prilikom svakog korištenja Mrežne stranice. Podaci se spremaju u anonimnom obliku. Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašim odlukama u vezi s kolačićima posjetite našu Politiku uporabe kolačića ili dio naše Politike zaštite privatnosti koji se bavi Kolačićima.

Politika o privatnosti

Za dodatne informacije o našoj politici kolačića i propisima o zaštiti podataka posjetite našu Politiku privatnosti!